Mitä on naprapatia?

1/8

Naprapatia - muutakin kuin "niksauttelua"
 

- Mitä naprapaatti tekee ja milloin hakeutua naprapaatille?

Tyypillisesti naprapaatille hakeudutaan saamaan apua erilaisiin vaivoihin. Naprapaatin työssä korostuukin taito tutkia ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinongelmia. Tälläisiä ongelmia ovat esimerkiksi selkäkipu, lantion alueen kiputilat, lonkkakipu, polven vääntymiset, nilkan nivelsiteiden venähdykset sekä niska-hartiaseudun vaivat.

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nmikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö.

- Onko naprapatia niksauttelua?

Naprapaatin toiminnan ihmiset saattavat yhdistää helposti nivelten manipulaatiohoitoon eli ”niksautteluun”. Tämä on kuitenkin vain yksi naprapaatin käyttämistä hoitomuodoista, sillä hoito valitaan aina vaivan ja tavoitteen mukaan.  Naprapaatin hyödyntämiä muita hoitomuotoja ovat esimerkiksi nivelen mobilisaatio, pehmytkudoskäsittelyt, harjoitusterapia ja asiakkaan yksilöllinen neuvonta. Tärkeätä on, että asiakas hoidetaan yksilöllisesti yhdessä sovittujen tavoitteiden mukaisesti.

- Millainen on naprapaatin koulutus?

Naprapaatiksi opiskellaan ammattikorkeakoulussa, jonka suorittaminen kestää neljä vuotta ja on laajuudeltaan 240 opintopistettä. Naprapaatiksi voi opiskella Suomessa ainoastaan Kotkassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (XAMK). Opinnnot sisältävät anatomian, fysiologian lisäksi myös liikuntafysiologian ja urheilulääketieteen kursseja sekä käytännön harjoittelua. Itse pääsin koulun yhteydessä toimimaan käytännön harjoittelussa Korisliiga joukkue KTP-Basketin mukana kolmen kauden ajan (2017-2020).  


Mikäli lisätieto naprapatiasta kiinnostaa, tässä linkki Suomen naprapaattiyhdistyksen kotisivulle: www.naprapaattiyhdistys.fi

Ajanvaraus

TAMPERE

ma, ke & to klo 10-19

 HÄMEENLINNA

ti klo 16-20

ti klo 9-15 & pe 9-19

*Kirjoita Asiantuntija-sarakkeeseen: Pitkänen Juho

Puhelin: 044 555 4274