top of page

Jännevammat - kuntoutus ja ennaltaehkäisy

Tuki- ja liikuntaelinkudokset esittelyssä - OSA 2 JÄNNE

Toisena valokeilaan pääsee lihaksen läheinen yhteistyökumppani jänne. 🤸‍♀️⛹️🤾‍♀️


✔️Jännettä tarvitset erityisesti tilanteissa, joissa liikettä pitää pystyä jatkamaan tai jarruttamaan mahdollisimman nopeasti. Jänteeseen varastoituvan liike-energian avulla meidän on mahdollista hypätä korkealle tai heittää palloa nopeasti. Sen lisäksi, että jänne mahdollistaa korkeat hypyt tai nopeat heitot, auttaa se kunnossa ollessaan suojaamaan myös muita kudoksia vammautumiselta.


✔️Jännevammoja voidaan pyrkiä välttämään huolehtimalla riittävistä voima, kestävyys ja liikkuvuus ominaisuuksista lajin ja yksilön vaatimalla tavalla. Nousujohteinen harjoittelu ja myös riittävästä palautumisesta huolehtiminen auttavat välttämään jänteeseen sekä muihin kudoksiin kohdistuvia vammoja.


Miten jännevaiva sitten ilmoittaa itsestään?🤔 Tyypillinen oire lihas-jännevaivassa on kipu liikettä suorittaessa. Kipu paikallistuu tyypillisesti jänteen alueelle ja voimistuu siihen kohdistuvan kuormituksen seurauksena.


🦿Mikäli tarvitset viritystä jousipyssyysi eli jelppiä jänteesi kanssa ja olet valmis olemaan hieman kärsivällinen, varaa ihmeessä aika Hämeenlinnaan tai Tampereelle. 🦾Ajanvaraus on myös mahdollinen vaikkei hyppysi olisi enää korkea tai heittosi nopea. Kaikkien arki kun ei ole samanlainen, eikä kaikkien tavoitteet ole samanlaisia.🙏 www.naprapaattipitkanen.fi Alkuperäinen julkaisu instagramissa:https://www.instagram.com/p/CS7B3Qwiww4/ Some: facebook & instagram @naprapaattipitkanen


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Hoidetaanko liikunnan rasitusvammat levolla?

Naprapaatit Eetu Auvinen ja Juho Pitkänen kirjoittavat Lihashuollon myytinmurskaajat -blogisarjaa Rela-hierojille. Juho: Moikka Eetu, jutellaanhan hieman liikuntaan liittyvistä rasitusvammoista. Mitä

bottom of page